Birçok işletmenin saklama ya da taşıma amacıyla depolama işlemini yapmasına yardımcı olan plastik kasalar; gıda, kimya, lojistik, hırdavat, unlu mamulleri, tarım, elektronik, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler için oldukça önemlidir. Temizlemesi ve taşıması kolay olan bu kasalar kullanım alanına göre birçok çeşitte olmaktadır.
Öncelikle ölçülerine göre sınıflanan plastik kasa çeşitleri, 200 x 300 mm, 300 x 400 mm, 400 x 600 mm, 400 x 800 mm, 400 x 690 mm, 400 x 1200 mm, 600 x 800 mm olabilmektedir. Aynı zamanda kullanım yerine ve alanına göre delikli plastik kasalar, kapaklı plastik kasalar, katlanır plastik kasalar, konik kasalar ve plastik konteynerler olarak da sınıflandırılabilir. Kendi içinde yine gruplara ayrılan bu kasa çeşitleri ile işletmelerin ürünlerini muhafaza, kategorize etme, istifleme gibi ihtiyaçları gayet güzel bir şekilde karşılanmaktadır.
Enjeksiyon kalıplama yöntemi ile üretilen plastik kasalar, eritilerek sıvı haline dönüştürülen plastiğin çelik kalıplara koyulmasıyla elde edilir. Özellikle gıda sektöründe kullanılabilmesi nedeniyle hem işletmecilerin satın alacağı plastik kasanın üretiminde kullanılan malzemeye bakması gerekir hem de plastik kasa üreticisinin kullandığı malzemeyi belirterek plastik kasanın gıda sektörü için uygun olup olmadığını göstermesi gerekir. Kaliteli ham madde kullanılan plastik kasaların gıda ile temas etmesinde bir sakınca yoktur. Plastik geri dönüştürülebilir olması nedeniyle çevreye zarar verdiği de söylenemez.
Plastik kasalar hem aparatları takılı iken ve içerisinde ürün varken üst üste konulabiliyor olması ile hem de aparatları yok iken iç içe geçmesi özelliğiyle alandan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlar. Ürünlerinizi kolayca depolayabilir ya da satışa hazır konuma getirebilirsiniz.
İşletmeler, ihtiyaçlarına göre ürünlerinin boyutuna ve özelliğine göre plastik kasa çeşitleri mevcuttur. Bunlardan yaygın olarak kullanılan çeşit 400 x 600 mm plastik kasalardır. 400 x 600 mm kasalar içerisine yerleştireceğiniz ürün boyutuna ve miktarına göre tercih edilmesi gereken kasalardır.
Yine kendi içinde de sınıflara ayrılan 400 x 600 mm plastik kasalar; önü açık kasalar, menteşe kapaklı kasalar, sanayi kasalar, delikli kasalar, kapalı kasalar olarak da çeşitlenmektedir. Sergileyeceğiniz ya da istifleyeceğiniz ürüne göre 400 x 600 mm plastik kasa çeşitleri içerisinde size en uygun olanı seçebilirsiniz.
Ürünlerinizin karşıdan bakıldığında içerisinde ne olduğunun görünmesini istiyorsanız ve ürünlerinizin önünün açık olması gerektiğine inanıyorsanız önü açık kasalar size göre üretilmiştir. Estetik görüntüsünün de kararınızda etkili olduğunu düşünürseniz önü açık kasalar ile hem işletmenizin istifleme sorununu çözmüş olursunuz hem de çalışanlarınızın daha az yorulmasını sağlamış olursunuz.
İlgili Kasalar: https://www.hipas.com.tr/400-x-600-mm-onu-acik-kasalar
Menteşe kapaklı kasalar, özellikle ürünlerinizin dış müdahalelere karşı korunmasını kesinleştirir. Eğer kasanın üzerini kendiniz kapatmayacaksanız ve ürünlerinizin yukarıdan gelebilecek dış etkenlere karşı korunaklı olmasını istiyorsanız menteşe kapaklı kasalar sizin ihtiyacınıza göre dizayn edilmiştir. Sadece dış müdahalelere karşı korumak için değil, ürünlerinizin dışarıdan bakıldığında içinde ne olduğunun görünmesini istemiyorsanız da menteşe kapaklı kasalar size uygun demektir. Menteşe kapaklı olması sizi yanıltmasın, bu tip kasalar da boş iken iç içe geçebilir ve alan kaplama konusunda size müthiş tasarruf sağlar.
İlgili Kasalar : https://www.hipas.com.tr/400-x-600-mm-mentese-kapakli-kasalar
Sanayi kasalar, günlük hayatta işletmelerde çok sık rastladığımız en yaygın ve en klasik kasa çeşitlerinden biridir. Boyutları ve özellikle derinlikleri ihtiyacınıza göre çeşitlendirilmiştir. Siz, ürünlerinizin ihtiyaç duyduğu derinliğe göre sanayi tipi kasaların modelleri içerisinden tercih yapabilirsiniz. Sanayi kasalarında ürünleri kasanın içerisine yerleştirdikten sonra üst üste koyarak zeminde fazla yer kaplanmasına engel olabilirsiniz.
İlgili Kasalar: https://www.hipas.com.tr/400-x-600-mm-sanayi-kasalar
Diğer kasa çeşitlerini seçerken dikkat edilmesi gerektiği gibi delikli kasa çeşidini de seçerken içerisine koyacağınız ürünün özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. Özellikle ve öncelikle bu tip kasalar tercih edilirken dikkat edilmesi gereken husus ürünlerinizin hava almaya ihtiyacı olup olmadığıdır. Menteşe kapaklı kasalar gibi ya da diğer kasa türlerini üst üste koyduğunuzda oluşabilecek hava sirkülasyonunun azlığı gibi durumlar ürünlerinize zarar verecek potansiyel de ise delikli kasaları tercih etmeniz gerekir. Bir diğer husus ise ürünlerinizin dışarıdan bakıldığında ne olduğunun anlaşılmasını istemenizdir. Bu gibi durumlar için delikli kasa tercih edebilirsiniz.
İlgili Kasalar : https://www.hipas.com.tr/400-x-600-mm-delikli-kasalar
Kapalı kasalar, el tutamaçları açık ancak yanları ve alt tarafı kapalı olan kasa tipleridir. Bunlar da üst üste istiflenebilir. Ürünlerinizi muhafaza etmek için rahatlıkla kullanabileceğiniz kasa modelleridir. Yine dikkat etmeniz gereken nokta, ürünlerinizin ne kadar havaya ihtiyacı olduğu ve dışarıdan bakılan gözle görülmesini isteyip istemediğinizdir.
İlgili Kasalar : https://www.hipas.com.tr/400-x-600-mm-kapali-kasalar