Plastik Rögar Kutuları Ve Özellikleri

Plastik rögar kutuları sağlamlık bakımından oldukça dayanıklı ve sert yapıdaki plastik kutulardır. Plastik malzemesinin güçlendirilmiş poliproblen adı verilen plastik ürünleri kullanılarak üretilmektedir. Dayanıklı olması sayesinde dış etkenlere dirençli olarak üretilen plastik rögarlar uzun süre kullanım sağlar.

 Plastik Rögar Kutusu Özellikleri

 Plastik rögar kutular poliproblen malzemelerinden üretilmesi önemli bir konudur. Yapım aşamasında kullanılan malzemenin yüksek dayanıklılık oluşturması özel kullanım alanlarının yapısı itibariyle farklılık ifade eder. Uzun ömürlü olması malzemenin daha sert farklı zeminlerde kullanılmasını sağlar.

 Plastik yapılan sıvı alanlarında kullanılması sızdırmazlık özelliği ile ön plana çıkar. Kimyasal yapılardaki kullanıma bağlı olarak plastik rögar kutular dayanıklılığı ve sızdırmaz özelliğe sahiptir.

 Plastik rögar kutularının yapım itibarıyla belli bir kanalizasyon sistemine uyum sağlayarak imal edilmesi kullanış bakımından farklılık gösterir. Bu farklılıklar bağlantı sağlayan giriş-çıkış kanalları vasıtası ile diğer plastik aksamlar ile uyum sağlaması sızdırmazlığı sağlar. Rögar kutularının giriş- çıkış kanallarının kullanılmayan yerlerini kapatmak oldukça basittir. Özel imal ile yapılan giriş- çıkış kanalları kullanacak olanların yapısına uygun olarak açılıp kapatılabilir.

 Plastik rögar kutularının sağlam yapılarda olması yeraltı rögar çalışmalarında kullanılmasını sağlar. Yapısı itibarıyla kimyasal maddelere ve diğer maddelere dayanıklı olması rögar kutusu olarak kullanıma uygundur.

 Uzun süre dayanma özelliğinin bulunması rögar sistemlerinde kullanımını öngörür. Çelik veya Demir sistemlere katılarak daha hafif daha sızdırmaz özelliğinin olması yeraltı rögar sistemlerinde tercih edilir. Rögar kutularının özelliklerini şöyle sıralayabiliriz. 

  1. Plastik bir yapıda olması kuvvetli bileşen plastik özelliği ile sızdırmazlığı sağlar 
  2. Her türlü kimyasal etkileşime karşı dayanıklıdır.
  3. Kimyasal maddelerin sızmasını engelleyerek doğaya katkı sağlar.
  4. Hafif bir yapıda olmasa kullanım kolaylığı oluşturur.
  5. Yeraltı radar sistemlerinde montajı ya kurulumu basittir.
  6. İçinde bulundurduğu poliproroblen malzeme sayesinde dayanıklı ve uzun ömürlüdür. 
  7. Herhangi bir bakıma ihtiyaç duymaz. 
  8. Maliyet bakımından oldukça hesaplıdır.   
  9. Çevreye zarar vermez özelliktedir.
  10. Geri dönüşümü sağlanabilir yapıdadır.

Bütün bu özellikler plastik rögar kutularının tercih edilmesinde önemli etkenlerdendir.

 Rögar Kutularını Kullanım Alanları

 Altyapı alt yapı ve drenaj sistemlerinde kullanılan plastik rögar kutuları son derece kullanışlıdır. Toprak zemine gömülen kutular kare şeklinde olması 4 tarafından giriş çıkış bağlantıları yapılarak sunulmaktadır. İhtiyaca göre açılan bağlantıların açılması kullanım kolaylığı sağlar. Bu sayede kullanılan alanların ihtiyacını karşılar. Evlerde işyerlerine parklarda bahçelerde belediye çalışmalarında kullanılmaktadır. Özetle belediye yeraltı çalışmalarında kullanıma uygun olmazsa mali açıdan oldukça katkı sağlar. Kullanım alanlarını etmek gerekirse;

  1. Belediye yeraltı çalışmalarında kanalizasyon sistemlerinde rögar kutusu olarak kullanılır.
  2. Park ve bahçe düzenlemelerinde
  3. İnşaat sektöründe İnşaat yeraltı gider düzenlemelerinde
  4. İletişim hattı her hafta düzenlemesi çalışmalarında

 Plastik Rögar Kutu Ebatları

 Plastik rögar kapağı kullanım alanlarının farklılığına göre imal edilir. Kullanılan alanların büyüklüğü baz alınarak yapılan plastik rögar kutuları standart ölçüler ile yapılmaktadır. Uygulama alanlarının giriş çıkış bağlantılarını baz alarak Joker sistemlerini kullanılması rögar ebatlarına da yansımaktadır. Plastik rögar kutusu ebatları şu şekildedir.

  • 20 x 20 x 20
  • 30 x 30 x 30
  • 40 × 40 × 40
  • 50 × 50 × 50
  • 55 × 55 × 50

 Plastik Rögar Kutu Uygulaması

 Plastik rögar kutularının yeraltı sistemlerine uygulama şekli oldukça basittir. Uygulama öncesi Yozgat kutularının toprak zemine yerleştirme için rögar kutularının genişliğinde yer kazılır. Gönder giriş çıkış bağlantılarının olduğu yerlerden giriş çıkış bağlantı yapılacak kısımlar açılır. Uygun zemin sağlamlaştırma beton dökümü atılarak yapılır.

 Plastik rögar kutusunun terazili ne şekilde zemine yerleştirilmesi ile kenar zemin dolguları yapılır. Dengeli bir şekilde konulan plastik rögar kutusu toprak yüzeyine gelecek şekilde yüksekliği ayarlanır. Plastik rögar kutusu konduktan sonra Toprak yüzeyine gelen kapak kısmı kenarlarına beton atılarak sağlamlık kazandırılır.

 Plastik Rögar Kutu Fiyatları

 Kullanım kolaylığı açısından tercih edilmesi ve yaygın bir alana hitap etmesi açısından plastik ürünlerin maliyeti de uygundur. Plastik rögar kutularında hafif ve sağlam yapıdaki malzemelerin fiyatı da oldukça uygundur. Plastik rögar kutularında ebatların ve kalitenin oluşturduğu bir listeleme mevcuttur. Bu istenilen kullanım alanlarının tercihine bakılarak fiyatlandırmalar oluşturulur. İstenilen kalite ve çeşitlilikte değişkenlik gösteren fiyatlar firma il irtibata geçilerek bilgi edinilir. Her türlü rögar kutusu için ayrı fiyatlandırma firma tarafından sağlanır.

 

2 Ürün karşılaştırmaya eklendi

KARŞILAŞTIRMAYA EKLE